Data: 17.11.2023

Avem deschise șantiere de asfaltare sau modernizarea pe zeci de străzi. “Sunt lucrări cum nu s-au mai întâmplat de mai bine de zece ani în Sectorul 1”

Primăria Sectorului 1 a accelerat lucrările de asfaltare sau modernizare a străzilor din această zonă administrativă.  În prezent,  avem deschise șantiere de reabilitare, în diverse stadii de execuție, pe zeci de străzi din Sectorul 1.

Fie că vorbim de cartierele Chitila, Băneasa, Domenii sau Bucureștii Noi, peste tot se lucrează la asfaltarea unor străzi de pământ sau la modernizarea unor artere care erau într-o stare avansată de degradare, pline de crăpături și necesitau lucrări urgente de reabilitare. Urmează să reamenajăm spațiile verzi și să marcăm semnele de circulație.

"Pe străzile din Sectorul 1 avem lucrări de asfaltare sau modernizare cum nu s-au mai întâmplat de mai bine de zece ani în această zonă administrativă. Cu toate piedicile puse de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1, continuăm să derulăm în ritm rapid cel mai amplu program de asfaltare și reabilitare din istoria recentă a Sectorului 1 și am cerut firmelor contractante să accelereze lucrările", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În plus, Primăria Sectorului 1 ar mai fi putut să deruleze în prezent lucrări de asfaltare și modernizare pe alte 26 de artere, dar majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat să dezbată proiectele de hotărâri care ar fi permis demararea reabilitării. Este vorba despre străzile Elena Clucereasca, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Intrarea Av. Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Intrarea Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Neajlovului și Siriului.

"Coaliția PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1 refuză, din motive politicianiste, de luni bune, să dezbată și să aprobe începerea lucrărilor pe aceste artere. Îi așteptăm pe locuitorii care domiciliază pe aceste străzi să vină la următoarea ședință a Consiliului Local Sector 1 să susțină modernizarea acestor artere în fața consilierilor locali PNL-PSD", a mai precizat edilul Sectorului 1.

Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să aducă toate străzile din această zonă administrativă să fie demne de o capitală europeană. Astfel, Primăria Sectorului 1 a emis ordinul de începere a proiectării pentru nu mai puțin de 274 de străzi din această zonă administrativă. În ordinea finalizării acestor documentații, fiecare stradă va intra în Consiliul Local Sector 1 pentru aprobarea asfatării, modernizării sau reabilitării sale.


       


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro