Data: 27.11.2023

Consiliul Local Sector 1 blochează deschiderea bazinelor de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 si de la Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae”

Ca urmare a nenumăratelor solicitări venite din partea părinților, profesorilor și societății civile privind clarificarea situației bazinelor de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 si de la Școala Gimnazială "Sf. Nicolae", Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

Majoritatea din Consiliul Local Sector 1 blochează deschiderea bazinelor de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 si de la Școala Gimnazială "Sf. Nicolae" și le refuză elevilor posibilitatea de  a beneficia de aceste baze sportive ultramoderne.

Specialiștii Primăriei Sectorului 1 au finalizat Regulamentul pentru accesul, organizarea și funcționarea bazinelor de înot aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București.

În spirirul unei administrații transparente și consultative, Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere publică, pe site-ul oficial al instituției, acest regulament încă din data de 22 septembrie 2023. În perioada cât a fost în dezbatere publică orice persoană interesată – profesori, părinți, elevi, membri societăți civile -  a avut posibilitatea să transmită observații, propuneri, sugestii, critici etc pentru ca regulamentul să răspundă în cel mai înalt grad nevoilor și așteptărilor comunității locale.

După finalizarea procedurii de dezbatere publică, Regulamentul a fost supus, în cadrul ședințelor din data de 16 noiembrie și 23 noiembrie 2023, dezbaterii și aprobării Consiliului Local Sector 1. De fiecarea dată majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat să dezbată și să aprobe proiectul de regulament.

Fără aprobarea de către consilierii locali a acestui regulament, bazinele de înot de la Școala Gimnazială nr. 178 si de la Școala Gimnazială "Sf. Nicolae" nu pot fi deschise și puse la dispoziția elevilor iubitori ai sportului.

Pentru a înlătura orice speculație, precizăm faptul că Regulamentul supus aprobării Consiliului Local Sector 1 respectă întru totul voința Consiliilor de Administrație ale celor două unități de învățământ și conține sugestiile venite în timpul dezbaterii publice din partea părinților, elevilor și reprezentanților societății civile.


Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro