Data: 28.11.2023
DNA anchetează frauda cu terenuri din Parcul Herăstrău. Clotilde Armand: „Tot ce am moștenit la Sectorul 1 de la PNL și PSD a fost doar jaf și hoție instituționalizată”
Direcția Națională Anticorupție anchetează, în cel mai recent dosar al său, frauda cu terenuri din zona Parcului Herăstrău. Primăria Sectorului 1 a colaborat cu organele de anchetă și le-a pus la dispoziție toate documentele solicitate.
În acest context, primarul Clotilde Armand a prezentat astăzi, într-o postare pe pagina de Facebook, care era miza PUZ Sector 1 promovat de fosta administrație: "betonarea spațiilor verzi și liber la construit în Herăstrău și Pădurea Băneasa".
"Sentințe civile falsificate integral, expertize cadastrale măsluite, funcționari publici corupți, acesta este peisajul jafului generalizat din Parcul Herăstrău, care face obiectul celei mai recente anchete DNA. În acest dosar, Primăria Sectorului 1 a colaborat strâns cu organele de anchetă și le-a pus la dispoziție toate actele și documentele pe care aceștia le-au solicitat. Hoția imobiliară din Parcul Herăstrău era vizibilă pentru toți cetățenii de bună credință. Poate acum înțelege toată lumea care era miza PUZ Sector 1 promovat de fosta administrație PSD, în frunte cu Dan Tudorache: M-am luptat ca acest PUZ să nu intre în vigoare și am blocat în instanță adoptarea lui", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Totodată, edilul Clotilde Armand a mai precizat că, la sfârșitul anului 2020, a găsit la Direcția Cadastru o situație catastrofală și a început în administrația locală a Sectorului 1 o reformă fără precedent, pentru ca primăria să funcționeze 100% pentru cetățeni: "Tot ce am moștenit la Sectorul 1 de la PNL și PSD a fost doar jaf și hoție instituționalizată. Arhitectul-șef a fost schimbat, iar compartimente esențiale au fost reorganizate pentru a servi comunitatea locală și nu rechinii imobiliari (Urbanism, Cadastru, Poliție Locală- Disciplina în Construcții, Taxe și Impozite etc.). Nu întâmplător, când am venit în Primărie am găsit la Cadastru o situație catastrofală: domeniul public era cadastrat la nivel de mai puțin de 5%! Nici măcar cele 50 de străzi înscrise la OCPI nu erau corect cadastrate: deși în realitate au 6 metri lățime, în planurile cadastrale ele figurau în anumite locuri cu numai 1 metru, restul figurând ca proprietate privată. Adică persoane private și-au cadastrat abuziv o parte din domeniul public înaintea primăriei".
Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro