Data: 15.01.2024

Am finanțat lucrările de modernizare a Bazinului "Tolea Grințescu". Elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot

Primăria Sectorului 1 a finanțat schimbarea cazanelor de încălzire a apei și a mai multor instalații esențiale de la Bazinul "Tolea Grințescu" (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață și au cedat fizic anul trecut. Cele noi sunt performante, folosesc o tehnologie nouă și au un consum redus de gaz. Totodată, au fost reparate și modernizate toate vestiarele și dușurile de la acest bazin de tradiție al Capitalei.

Aceste lucrări au fost finanțate de administrația locală a Sectorului 1 în baza unui protocol încheiat cu Federația Română de Polo. Primăria Sectorului 1 a alocat de la bugetul local suma de 925.000 de lei pentru aceste lucrări de modernizare care să permită redeschiderea acestui bazin.

Tot în baza acestui protocol, toți elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot la Bazinul "Tolea Grințescu" (Floreasca), pe baza carnetului de elev vizat la zi. Copiii vor urma cursurile de înot sub îndrumarea unui instructor calificat pus la dispoziție de Federația Română de Polo. Urmează a fi  stabilit cu reprezentanții federației un orar pentru aceste cursuri, astfel încât să nu fie perturbate antrenamentele și competițiile sportive. De asemenea, urmează a fi stabilit un orar în care bazinul să poată fi folosit și de către ceilalți cetățeni ai Sectorului 1 care doresc să practice înotul.

"De ce investim în înot? Este un sport care permite copiilor noștri să se dezvolte frumos și armonios. Prin aceste proiecte le oferim elevilor noștri o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber și de ce nu, sunt o modalitate prin care putem să descoperim campionii de mâine ai înotului românesc", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Într-o postare de astăzi, de pe pagina sa de Facebook, primarul Clotilde Armand a prezentat și ultimele noutăți în legătură cu cele două bazine de înot semiolimpice de la Școala Gimnazială nr. 178 și de la Școala Gimnazială "Sf. Nicolae":

"Deschiderea acestor bazine a fost mult întârziată de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1 care a adoptat, abia în decembrie 2023, Regulamentul pentru accesul, organizarea și funcționarea bazinelor de înot aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București după mai multe luni în care a refuzat să ia în dezbatere proiectul. Săptămâna trecută am publicat în  SEAP anunțul de publicitate pentru selectarea firmei care se va ocupa de gestionarea acestor bazine. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2024, ora 10:00", a mai precizat edilul Sectorului 1.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro