Data: 29.01.2024

Reconstruim Podul Săbăreni, aflat într-o stare avansată de degradare. “Timp de un deceniu toate autoritățile și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”

Primăria Sectorului 1 va reconstrui Podul Săbăreni, o investiție esențială pentru locuitorii din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Pasaj rutier superior Podul Săbăreni, Sector 1".

Acest pod asigură legătura a aproximativ 200 de familii din cartierul 16 Februarie cu Capitala. Deoarece transportul public a fost suspendat în zonă din 2018, din cauza stării avansate de degradare a podului, locuitorii parcurg pe jos kilometri buni pentru a ajunge în oraș. Mijloacele de transport public nu mai trec peste podul afectat pentru că pericolul de prăbușire este prea mare.

"Vin cu o veste bună pentru comunitatea din zona Chitila Triaj- 16 Februarie. Vom reconstrui Podul Săbăreni - un real pericol public. Acest pod pune în pericol siguranța celor care-l folosesc. Timp de un deceniu, toate autoritățile, fie centrale sau locale, și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Menționăm faptul că, în prezent, Compania Națională CFR S.A. a demarat procedura de demolare a podului actual.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro