Data: 01.02.2024

Extindem și modernizăm sediul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bd. Iancu de Hunedoara. “Aceasta este viziunea mea pentru dezvoltarea învățământului”

Elevii talentați la pictură, sculptură, grafică, design și scenografie de la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" vor beneficia de cele mai bune condiții de studiu. Primăria Sectorului 1 va extinde și moderniza sediul din Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 25-27 al acestui liceu de prestigiu al Capitalei.

Prin această investiție, administrația locală a Sectorului 1 va consolida întreaga clădire, va schimba toate instalațiile vechi, va reface în întregime termosistemul pentru eficientizarea energetică a clădirii și conformarea la standardele actuale nZEB, va recompartimenta sălile cu respectarea tuturor cerințelor și normativelor în vigoare în ceea ce privește securitatea la incendiu, precum și normativele specifice pentru unitățile de învățământ.

"Știți foarte bine în ce situație dezastruoasă am preluat de la fostele administrații locale acest liceu. Actuala clădire are un risc seismic ridicat, iar din acest motiv am mutat elevii într-un alt corp de școală. Prin această investiție, un număr de 734 de elevi vor avea asigurate cele mai bune condiții pentru a-și dezvolta creativitatea, pentru a performa și pentru a se pregăti să cucerească cele mai mari săli de expoziții ale lumii", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Noul imobil va avea un regim de înălțime de P+2E+ 3Er(retras), cu 20 de săli de clasă, bibliotecă, laboratoare ultramoderne, cabinete medicale, sală de sport cu vestiare, o sală multifuncțională și o sală de mese la ultimul etaj.

"Aceasta este viziunea mea pentru modernizarea și dezvoltarea învățământului din Sectorul 1, indiferent că vorbim de școli și licee vocaționale, industriale, teoretice etc. Am investit masiv în extinderea unităților de învățământ pentru eliminarea supraaglomerării școlilor și pentru a elimina  desfășurarea orelor de curs în trei schimburi. Astfel de investiții au fost realizate, de exemplu, la Colegiul Național de Muzică "George Enescu", Școala Gimnazială "Herăstrău", Școala Gimnazială "Pia Brătianu" și la Școala Gimnazială nr. 179. În prezent, în Sectorul 1 nu se mai învață în trei schimburi. Elevii noștri au cele mai mari burse școlare din România, iar peste 3.500 de elevi beneficiază de programul de tip after-school «Educație pentru viață» finanțat de Primăria Sectorului 1 cu 24 milioane de lei", a mai precizat edilul Clotilde Armand.


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro