Data: 23.06.2011
Încă din anul 2009, Grădiniţa nr. 206 a organizat programul „Grădiniţa de Vară", pe care îl va continua și în acest an începând cu data de 1 iulie. Până în prezent, peste 100 de copii din Sectorul 1 și nu numai s-au înscris la "Grădinița de Vară".
Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de la ora 08.00 până la 18.00 chiar şi în vacanţa de vară. În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care vor avea aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: vor învăţa să facă figurine ikebana, să deseneze, să picteze, să modeleze și vor face plimbări în parc și excursii atât în București, cât și în afara Capitalei.
În plus, copiii vor putea fi înscriși și la cursuri opționale de engleză, dans sau "mind lab" (laboratorul minții), menit să stimuleze gândirea, creativitatea sau managementul emoțional al copiilor.
Anul trecut, datorită vremii frumoase, preșcolarii care au participat la „Grădiniţa de Vară" au putut ieşi zilnic cu educatoarele în parc, au făcut excursii la Pârâul Rece, Prăpăstiile Zărneștilor, Vulcanii Noroioși și au vizitat importante obiective culturale și de agrement din București: Muzeul Satului, Muzeul Național de Geologie, Grădina Zoologică, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff etc.
„Ne-am gândit să le oferim posibilitatea şi părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă să poată veni la noi la grădiniţă. Anul trecut am avut 130 de copii înscriși, cinci grupe formate din preșcolari din tot Bucureștiul. Copiii au fost foarte încântaţi, la fel şi părinţii, pentru că unii, deşi nu aveau micuții la grădiniţa noastră, i-au înscris apoi aici. Părinţii nu au fost nevoiţi să plătească sume suplimentare, ci doar obişnuita contribuţie pentru hrană", a declarat directorul Grădiniţei nr. 206, Petronela Pătraşcu.
În Sectorul 1 există şi o grădiniţă cu program săptămânal (str. Frumoasă, nr. 24) pentru diferite categorii de persoane: medici care au ture de gardă, angajaţi care au multe deplasări în ţară, cadre militare, muncitori care lucrează în trei schimburi etc. Alocaţia de hrană e singura obligaţie de plată a părinţilor, restul cheltuielilor fiind decontate de primărie.
În prezent, în Sectorul 1 se află și cele mai multe centre after-school din Capitală: în aproape 70% din unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor şi să practice diverse sporturi. Un astfel de centru se află la Şcoala nr. 1 „Sfinţii Voievozi", unde cei mici beneficiază de doi pedagogi care le supraveghează temele, fac meditaţii la limba engleză, la care se adaugă activităţile sportive, precum şi alte activităţi de recreere.
În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 intenţionează să extindă aceste proiecte, pentru a veni în sprijinul părinţilor cu program încărcat.
"Investiţiile în educaţie sunt investiţii în viitor. Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, investim în mod constant în educaţie, fie că este vorba de modernizarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ sau de implementarea a diverse programe educaţionale", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 - Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Sectorul 1: Alte 20 de blocuri intră în programul de reabilitare termică
Declarație de Presă a Primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman: