Data: 18.06.2022

A fost frumos, dar se trage cortina. Te așteptăm la ultimele două zile din acest an ale Festivalului UNDERCLOUD!

Este week- end, este vară… Un prilej numai bun să ieși în oraș și să-ți iei "porția" de cultură.  Una dintre cele mai bune oferte din București este pe Calea Griviței, la Festivalul de Teatru Independent "UNDERCLOUD". 

Înainte de a trage Cortina peste cea de-a XV-a ediție a festivalului, Fundația "Calea Griviței" și Primăria Sectorului 1 te așteaptă sâmbătă, 18 iunie și duminică, 19 iunie 2022, să te încânte cu alte producții artistice de calitate:  spectacole de teatru, spectacole de dans contemporan, performance-uri, evenimente conexe etc.

Iată câteva recomandări pentru ultimele două zile ale festivalului:
Sâmbătă, de la ora 20.00, Fundația "Calea Griviței" și Primăria Sectorului 1 te așteaptă să dansăm și să spunem povestea lumii în care trăim. Totul în cadrul PERFORMANCE DANS – FINDING EVERLAND, un spectacol de dans… și de poveşti. Este vorba despre un spectacol în pași de dans despre frumoasa lume în care trăim și spiritu-I plin de culoare, găzduit de Calea Griviței. Intrarea la spectacol este liberă!

Menționăm faptul că acest spectacol trebuia să aibă loc joi, 16 iunie 2022, începând cu ora 21:00, dar, din motive independente de voința organizatorilor, a trebuit să fie reprogramat pentru sâmbătă seara.

Totodată, o altă supriză pregătită de organizatori pentru ziua de sâmbătă o constituie spectacolul "DEWAERE – DE VRAI", care va avea loc de la ora 20:00 la Sala Iosif Naghiu" a Teatrului Dramaturgilor Români. Este un spectacol- lectură cu acompaniament musical şi elemente multimedia, care s-a născut ca o tentativă de portret al actorului francez de teatru şi film Patrick Dewaere (1947-1982).

Începând cu ora 22:00, pe Calea Griviței nr. 53, spunem poezii la lumina lumânării în cadrul proiectului inedit: V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie". Sâmbătă puteți pătrunde în universul poetic construit live de Florin Iaru.

Duminică,19 iunie 2022 de la ora 19:00,  Fundația "Calea Griviței" și Primăria Sectorului 1 te invită să revezi, pe Calea Griviței nr. 28,  spectacolul de teatru "Nunta". Este un performance stradal care te va cuceri prin îmbinare a tărâmului realistic cu cel fantastic, un joc de întâlnire dintre conștient și subconștient, la care nuntașii vor fi chiar participanții la eveniment.

Atât sâmbătă cât și duminică, ca în fiecare zi de festival, vă așteptăm la un performance de pictură cu Mirela Trăistaru, NOW care se va desfășura pe trotuarul din fața Griviței 53. Artista va face o lucrare – spectacol de 5m/2m care va fi expusă la Gala "UNDERCLOUD" care va avea loc duminică, 19 iunie, începând cu ora 20:00.

Important: Dacă ești locuitor al Sectorului 1, la spectacolele la care se intră contracost, beneficiezi de acces gratuit în limita a 10% din locuri. Pentru a beneficia de gratuitate, trebuie să îți rezervi locul, în prealabil, pe adresa de e-mail undercloudfest@gmail.com  și vei avea acces la spectacole pe baza cărții de identitate, după principiul primul venit, primul servit și în limita locurilor disponibile.

Puteți consulta calendarul complet de desfășurare al festivalului pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.undercloud.ro. Menționăm că programul poate suferi modificări, în funcție de condițiile meteo.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro