Data: 24.06.2022

Demarăm un amplu program de modernizare și asfaltare a străzilor din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 va demara un amplu program de modernizare și asfaltare a peste 1.000 de străzi. Administrația locală a semnat, în această săptămână, un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care o administrează în Sectorul 1.

"Serviciile includ partea de cadastrare, de studii de fezabilitate, proiectare, apă - canal și asfaltare. Anul acesta o să modernizăm 50 de străzi, avem prevăzută și partea de amenajare urbană, șase din acestea sunt, în acest moment, simple ulițe de pământ. Din 2023, ne propunem să asfaltăm și să modernizăm peste 200 de străzi/an," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Investițiile prevăzute urmăresc, în principal, asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate.

Obiectul acordului cadru constă în prestarea serviciilor de proiectare și executarea de lucrări de:
- reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor;
- extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă;
- extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială);
- amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro