Data: 15.09.2022

Clotilde Armand: “Consilierii generali liberali blochează accesul la educație a sute de copii din Cartierul Henri Coandă. Așa înțeleg ei să aplice proiectul România Educată”

Copiii din Cartierul Henri Coandă ar putea beneficia în apropierea casei de un complex educațional modern, dotat cu toate facilitățile. Potrivit unui proiect elaborat de către specialiștii Primăriei Sectorului 1, în acest cartier urmează să fie  construită o infrastructură școlară și sportivă completă formată din creșă, grădiniță, școală, sală de sport și  bazin de înot.

Pentru a putea demara această amplă investiție, este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Proiectul de modificare a PUZ-ului Ansamblul ANL "Henri Coandă"- Drumul Nisipoasa a fost în dezbatere publică încă din luna iunie 2022, dar, potrivit primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, "consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi a CGMB".

"Războiul politic dus de liderii PNL împotriva mea a depășit orice limită. Consilierii generali liberali blochează intenționat dezvoltarea cartierului Henri Coandă și accesul la educație a sute de copii. Așa înțeleg ei să aplice proiectul  "România Educată" promovat de președintele Klaus Iohannis", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, pentru a avea acces la educație, elevii din cartierul Henri Coandă sunt obligați să învețe la mare distanță de casă, să parcurgă în fiecare în zi un drum lung până în oraș, în condiții greoaie de trafic. În plus, prin deschiderea acestui centru educațional s-ar rezolva și problema aglomerației din unele școli din Sectorul 1.

Menționăm faptul că administrația locală a Sectorului 1 are toată documentația pregătită pentru a demara proiectul, există un contract pentru studiul de fezabilitate, în câteva luni ar putea fi selectat proiectantul și apoi ar putea demara rapid construcția acestui complex educațional modern în Cartierul Henri Coandă.

"Uitați-vă la schițele proiectului, așa îmi doresc eu să arate cartierul Henri Coandă. Din păcate, consilierii generali PNL îi condamnă pe locuitorii cartierului să trăiască în noroi și fără unități de învățământ în apropierea casei. Înțeleg că au primit ordin să blocheze toate proiectele inițiate de primarul Sectorului 1, le atrag atenția că aceste jocuri politice mărunte nu trebuie să afecteze în niciun fel viitorul copiilor noștri și le solicit public să pună, în regim de urgență, acest proiect pe ordinea de zi a CGMB", a mai precizat primarul Clotilde Armand.



Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro