Data: 13.03.2023

Consiliul Local a suspendat ședința în care se discuta bugetul pe anul 2023: „PSD și PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistații social și pentru bursele școlare”

Consiliul Local Sector 1 a suspendat luni, 13 martie 2023, ședința extraordinară convocată de primarul Sectorului 1 în cadrul căreia trebuia să fie dezbătut și votat proiectul de buget pe anul 2023.

"Situația este critică în Sectorul 1, suntem la un pas să stopăm programele școlare, finanțarea asistenței sociale și a sistemului medical. Investițiile sunt total blocate. Am depus vineri o adresă din partea șefului Direcției Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 în care se prezentau în detaliu consecințele negative ale neaprobării bugetului. Practic, consilierii PSD și PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistații social și pentru bursele școlare. În acest moment, PNL și PSD ignoră, la ordinul șefilor lor, nevoile urgente ale comunității locale. Voi convoca în această săptămână o nouă ședință pentru aprobarea bugetului Sectorului 1", a declarat primarul Clotilde Armand.

Direcția Management Economic din Primăria Sectorului 1 atrage atenția asupra situației grave în care se află administrația locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului. Dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate:
 plata cheltuielilor pentru învățământul de masă;
 plata cheltuielilor pentru învățământul special;
 plata burselor pentru învățământul de masă;
 plata burselor pentru învățământul special de stat;
 plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizațiilor lunare;
 plata stimulentelor educaționale acordate copiilor din familii defavorizate;
 plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă;
 plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul special;
 plata învățământului particular și confesional, acreditate;
 finanțarea căminelor pentru persoane vârstnice;
 finanțarea "Programului pentru școli al României", potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete, de lapte de consum și produse lactate, de produse de panificație în anul școlar 2022-2023;
  finanțarea sistemului de protecție a copilului;
 finanțarea centrelor de zi și a centrelor rezidențiale pentru personae adulte cu handicap;
 finanțarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii Școlii gimnaziale nr. 178, conform Ordinului Ministrului Educației nr. 5369/2022.




Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro