Data: 10.07.2023

Am început cel mai amplu și mai complex program de asfaltare și modernizare a străzilor. ”Nu o să las majoritatea PNL- PSD să blocheze dezvoltarea Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 a demarat, începând de astăzi, cel mai amplu și mai complex program de asfaltare, modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere din Sectorul 1.

În prima fază, echipele firmelor de execuție intră pe zece artere din nordul Sectorului 1 pe care nu au mai fost executate lucrări de reparații și modernizare de aproximativ 15 ani și pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare: Berca, Biborțeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifești, Văliug, Zeletin și Drumul Nicolae Șuțu.  În perioada următoare, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare pe alte patru străzi din Sectorul 1: Bujorului, Nuferilor, Elena Pleșoianu și Dumitru Zosima.

"Am cerut firmelor care execută lucrările atât promptitudine în execuție, cât și respectarea standardelor de calitate. O să mă asigur personal că aceștia vor respecta graficul de execuție și vor face lucrări de asfaltare la cele mai înalte standarde. Avem respect pentru banul public și nu acceptăm lucrări făcute de mântuială", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să aducă toate străzile din această zonă administrativă să fie demne de o capitală europeană. Primăria Sectorului 1 are în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări asfaltare și modernizare.

Pentru 29 dintre acestea au fost întocmite proiecte de hotărâri de consiliu local, însă pentru 28 dintre străzi  majoritatea  din Consiliul Local Sector 1 a respins de mai multe ori modernizarea lor. Este voba despre de străzile Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Alpiniștilor, Intrarea Gheorghe Simionescu, Strada Neajlovului, Intrarea Catedrei și Strada Siriului.

Singura arteră din acest pachet de străzi pentru care consilierii locali au aprobat intrarea în programul de reabilitare a fost Hristache Pitarul.


Reamintim faptul că anul trecut a fost semnat un acord cadru pentru modernizarea și repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă.

Investițiile prevăzute în acest program nu înseamnă doar asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiții de viață și de mediu corespunzătoare unui oraș durabil, în condiții de eficiență și economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor și parcajelor, extindere a rețelelor publice de alimentare cu apă, extindere a rețelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră și canalizare pluvială), precum și amenajarea peisagistică și arhitecturală a spațiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuințe, spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe, spațiile verzi aferente căilor de circulație sau cursurilor de apă).

"Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii, cât și al complexității sale. Nu o să las ca  majoritatea PNL- PSD să blocheze dezvoltarea Sectorului 1. O să continui să mă lupt cu această coaliție toxică care se opune din motive politicianiste dezvoltării comunității Sectorului 1 căreia îi refuză accesul la standarde minime de civilizație: apă, asfalt și canal", a mai precizat primarul Clotilde Armand.






Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro